Een heerlijke bijzondere honinglikeur

Mijn verhaal:

Mijn naam is Fabiënne de Meij, ik studeer aan het notenboom college te Maastricht en ik was zeventien jaar toen ik begon met het ontwikkelen van dit bijzondere likeur. Tijdens mijn opleiding kregen we les in gedistilleerde dranken. Dit vond ik gelijk al erg interessant. Het zette me aan het denken. Als ik zelf iets ga drinken met mijn vriendinnen, of als mijn oudere broer of zus iets gaan drinken, wat drinken ze dan? Na wat onderzoek kwam er eigenlijk uit dat het gebruik van likeur helemaal niet populair was onder de jongeren. Hierbij zag ik een kans om een eigen likeur te gaan maken.

Bij het begin beginnen, het recept! Na heel wat combinaties en pogingen heb ik een recept ontwikkeld met honing en fruit. Dit ben ik aan zoveel mogelijk mensen gaan laten proeven. Met de feedback die ik kreeg ben ik weer terug de keuken in gegaan en zo heb ik het uiteindelijke recept gecreëerd. Toen ik achttien werd heb ik me gelijk ingeschreven bij de kamer van koophandel zodat ik het likeur kon gaan verkopen. Al snel kreeg ik veel vraag wat ervoor zorgde dat ik mijn likeur niet meer zelf in de keuken kon maken. Zo ben ik mijn samenwerking begonnen met John Wealpoel van Wealpoel Ambachtelijk Roken & Stoken. Hij is een fantastische vakman en produceert nu voor mij het likeur.

Nu bestaat likeur VANMEIJ inmiddels 1 jaar en is het te koop bij Hanos en diverse restaurants. Check voor meer informatie hierover nog het artikel “verkooppunten”.

Fabiënne de Meij

Likeur VAN MEIJ

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.