Als een variatie op de kir royale, is hier de klassieke en meest gebruikte manier om likeur VANMEIJ te mixen.
Wat heb je nodig?
- Jigger of maatbekertje
- Stirrer of lange lepel
- Cocktail glas
- 20ML Crème de cassis
- 50ML VANMEIJ
- Prosecco
- Crushed ice
Garnering
- Aardbeien
- Munt
- Granaatappel pitjes
Recept VANMEIJ classic
- Doe een deel van het crushed ice in je cocktail glas. Draai met het glas totdat er een laagje condens op het glas zit. Schud hierna het ijs weg.
- Vul het glas met het overige ijs. Doe hier de Crème de cassis, VANMEIJ en de prosecco bij. Roer vervolgens het geheel met de stirrer.
- Nu kan je de cocktail garneren hoe jij hem zelf mooi vindt. Op de foto heb ik munt, granaatappel en aardbeien gebruikt maar laat vooral je creativiteit gaan.
- Genieten van de VANMEIJ classic!